Hip’s Voorbeschouwing EK 2012 tweede Halve Finale

alt

Duitsland – ItaliĆ«. De geschiedenis van deze twee teams is in ieder geval in het voordeel van de Italianen. Maar in hoeverre dat houdbaar is, hebben we gezien van de Spanjaarden tegen de Fransen (niet dus!). Voor velen is Duitsland de absolute favoriet om door te stoten naar de finale.Ā  Ik heb er geen geheim van gemaakt: ook de mijne! >>

Het was schrijnend om te zien hoeveel Duitsland beter was dan Nederland, en de Duitsers leken nog niet eens op 100% te zitten. Het gemak waarmee kansen gecreƫerd werden en waarmee de tegenstander opzij werd gezet, is een lust voor het oog van de voetballiefhebber. Tegen Portugal ging het nog moeizaam, maar de Duitsers staan er om bekend: ze moeten altijd op gang komen. Maar Portugal staat toch ook niet voor niets in de andere halve finale.

Ā 

Dat geldt ook voor tegenstander ItaliĆ«. Het begon natuurlijk met het knappe 1-1 gelijkspel tegen Spanje.Ā  ItaliĆ« slaagde erin de bal in de ploeg te houden en daarmee Spanje niet de bal te gunnen, waarmee het Spanje ontregelde. Ook tegen KroatiĆ« had het vroegtijdig het duel moeten beslissen. Tegen Engeland had ItaliĆ« de wedstrijd volledig onder controle. Het creĆ«erde kansen en had veel balbezit. Maar ….ItaliĆ« vergat nogmaals een doelpunt te maken. Gelukkig, want anders hadden we de geniale penalty van Pirlo moeten missen. Italie heeft al aangegeven een tactisch strijdplan uit de hoed te toveren. Vrij vertaald betekent dit: cattenaccio!
Ā 

Geef een reactie