Voorbeschouwing Zwaluwen 2 – Eemdijk 7 (05-11-11)

alt Helaas was er gisteren ons trainingscomplex afgesloten ivm dankdag. Maar wanneer er lichamelijk niet getraind wordt, wordt er wel geestelijk getraind. Naar Ajax kijken in de Slok en Hip heeft daardoor tijd genoeg gehad om een mooie voorbeschouwing te maken. Dank! >>


Komende zaterdag staat alweer de 7e speelronde van de competitie op het programma. Een ronde waarin Eemdijk het bepaald niet gemakkelijk zal krijgen, immers de ploeg gaat op bezoek bij Zwaluwen Utrecht 1911, de trotse koploper (op verliespunten). Een koploper die deze wedstrijd dan ook de torenhoge favoriet is. Maar ja, het blijft voetbal en daarin is veel, zo niet alles mogelijk……

De club Zwaluwen lijkt zoals de naam al zegt opgericht in 1911. Maar een echte insider weet dat de club is ontstaan in 2005 uit een fusie tussen Zwaluwen Vooruit en VV Utrecht. Bij de fusie werd de oprichtingsdatum van VV Utrecht, als oudste datum, gehandhaafd als oprichtingsdatum van de nieuwe club. Bekendste speler die deze club heeft voortgebracht staat bekend onder de bijnaam Lee Wouters (vanwege zijn heerlijke ellebogen). Verder hebben ze daar iets met naamswijzigingen want van 1998 tot 2003 heette de club ook Welgelegen. Deze naam is nu verbonden aan het sportpark gelegen aan de Grebbeberglaan 4 Utrecht.  

Het team:

Het tweede is een doorgewinterd team. De keeper, Remco van Veen (speciaal voor Japio en Vullis een foto om aan zijn aanzicht vast te wennen) is van onze leeftijd. Hij heeft de afgelopen jaren heel wat wedstrijdjes gekeept in het eerste. Verder zijn het jongens in de leeftijd van 20-24 zoals Mike Hofman, Nick Ipenburg, Wesley Berghoef, Nick Druppers, Nanne Wijma, Grigory Karafilakis 23 (ex 1e), Marcel Stevens (ex 1e) en Marijn Visser (ex 1e) en Jeffrey Schuijlenburg (snelle nummer 10, ex 1e,)

Er zitten ook wat jongens die nu op hun optimum-forma leeftijd zitten van 27 jaar zoals aanvoerder Henry van Veen (ex 1e) en verdediger Khalid Elabassie (ex 1e) en Kyle Jansen (ex 1e)  Dan zijn er nog de routiniers Kees Maas (35), Roberto Raalte 31 (die in 2010 over kwam van Kismet) Ricardo van Leur. Laatstgenoemde was gestopt maar heeft de stoute schoenen weer aangetrokken.

 
alt
(keeper Remco van Veen)  

Morele voorsprong:
Uw analyst schat de kansen voor de groenwitten goed in. Zwaluwen heeft een feestje gehad afgelopen week toen het eerste de periodetitel binnenhaalde. Verzadiging ligt op de loer. Daarnaast hebben de groenwitten niks te verliezen tegen een team met coaches, warming up met pionnen en zoveel eerste elftalervaring. Bovendien is eemdijk met haar individuele kwaliteiten zelfs in staat een vierde klasser te verslaan. Het is aan Japio de taak om de ploeg scherp te krijgen, laten we beginnen met een tijdig vertrek. Gister is deze bepaald op 10.45u!!

Opstelling zie hieronder:
alt

Geef een reactie