Bekerwedstrijd Roda ’46 6 – Eemdijk 7 (4-3)

alt

Gelukkig was het niet een competitiewedstrijd. Hoe (een deel van) Eemdijk 7 afgelopen zaterdag speelde, was niet echt om over naar huis te schrijven. Er zaten zeer rommelige momenten in deze bekerwedstrijd tegen Roda ’64 6 en er werden zo hier en daar fatale fouten gemaakt. Uiteraard was het niet alleen maar bar en boos en mochten we ook momenten koesteren op deze prachtige dag, welke zich afspeelde in het “pittoreske” Leusden. >>
  Drie mensen bestijgen de Alpe d’Huez, Ă©Ă©n persoon herstelt van een heldhaftige daad, maar zo heb je er ook nog enkelen die gaan werken of snoep kopen op de markt. Ja, zo zag Eemdijk 7 er zaterdag uit. “Zo kujje toch geen team opbouwe?”. Gelukkig is de harde kern altijd aanwezig, en kan hier een team omheen gebouwd worden.  De wedstrijd begon om 13:00 uur. Uiteraard op het achterste veld van deze club in Leusden, want hebben wij ĂŒberhaupt wel eens niet een pokke eind hoeven lopen om een potje te ballen? Zucht
 Enfin, we zouden dit varkentje wel even wassen. Dirk stond weer op doel en Booka had een enorme boost gekregen door zijn goal van vorige week. Hip begon op de bank, samen met Nevers, en Maarten trok zijn stoute schoenen aan en hanteerde de vlag.  De eerste paar minuten speelde Eemdijk 7 erg rommelig. Gehaast en zonder durf. De ballen werden snel ingeleverd en dan was het weer rennen geblazen voor de verdediging van de groenen. Het was even aftasten. Helaas was het tasten met de harde hand, letterlijk en figuurlijk, aangezien het eerste doelpunt binnen tien minuten viel.  Een hoekschop vanaf de rechterkant. Net als altijd kwam onze meesterkopper en de man met het stalen hoofd Gerrit “Vullis” de verdediging ondersteunen. De bal werd in “de vijf” geschoten, waar Dirk niet bij kon. Vullis sprong op en zou de bal wel even wegkoppen. Achter hem stonden WB en AzAri al klaar om de bal weg te werken, tot daar plots de bal uit de lucht geplukt werd door Vullis. Maar dan op de Michael Jordan manier, als een heuse basketballer. Niet wetend wat Vullis bezielde, maar de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Deze penalty werd verzilverd en Roda ’46 6 leidde binnen tien minuten de wedstrijd met 1-0. En dat zonder een heuse kans gehad te hebben. Balen. Dit was uiteraard weer zo’n momentje dat Eemdijk 7 een “bitchslap” kreeg. Even met de neus weer op de feiten gedrukt. Ook dit kampioensteam kan doelpunten tegen verwachten. Gelukkig is dit een bekerwedstrijd, dus was er geen paniek, maar toch voelt ook zo’n verlieswedstrijd als een domper op de dag. Gelukkig duurt een wedstrijd zo’n 90 minuten, dus er was nog genoeg tijd om te herstellen. Ergens halverwege de eerste helft was daar het verlossende antwoord. Ondanks zijn niet al te beste wedstrijd, en zijn actie aan het begin van deze helft, was daar wel de Vullis die we kennen. Hip, ondertussen al ingevallen voor Bullet, had al enkele voorzetten gegeven met zijn rechterbeen, maar geen van deze ballen kwamen aan. Vanaf de rechterkant, ter hoogte van het keepergebied van Roda, gaf hij de bal voor met zijn linkerbeen. Hij plaatste de bal precies op het hoofd van Vullis, en Vullis deed waar alleen hij patent op heeft. Puk probeerde het ook aan het begin van deze helft, maar Vullis stond er hier beter voor en zette hier zijn hoofd wel goed tegen de bal. Hij kopte de bal hard in de hoek. De keeper was kansloos en zo tekende hij de 1-1 op het scorebord. Hij had zijn fout hersteld, maar gezien zijn prestaties de afgelopen jaren, verwachtten we volgens mij meer in deze wedstrijd. Tevergeefs. Voordat we naar een meer enerverende tweede helft gingen, kreeg ook WB nog een kansje. Samen met AzAri vertegenwoordigde hij de linkerkant. WB kreeg de bal ingespeeld. Hij zag voor zich van alles gebeuren. Vullis liep de diepte in en trok zo een verdediger mee. Japio gooide zijn lichaam voor een speler, zodat deze niet bij WB kon komen. WB kon zo naar binnen trekken. Met enkele verdedigers nog afwachtend op randje zestien, trok hij verder naar binnen. Om zich heen hoorde hij zijn medespelers schreeuwen om de bal, maar de weg lag voor hem open. Hij zag de keeper iets uit zijn doel staan en wipte de bal iets op. Helaas ging de bal over de kruising en belandde deze achter het doel. Aangezien het weer erg zonnig was en goed te vertoeven en de kleedkamer een eeuwigheid lopen was, bleef Eemdijk 7 tijdens de rust in het zonnetje op het veld. Een kwartiertje rust voordat we de tweede helft weer konden vlammen. Deze tweede helft was namelijk een stuk zwaarder dan de eerste helft. Het eerste deel van de tweede helft ging het redelijk gelijk op. Kansjes over en weer, aan beide kanten. Het eerste doelpunt kwam helaas van de tegenstander. Vanuit een hoekschop werd deze over de verdediging geschoten en bij de tweede paal ingeschoten. Zo kwam Roda ’46 6 op voorsprong. 2-1. Als antwoord op deze voorsprong halverwege de wedstrijd was daar Japio. Japio werkte deze match als een malle en was net als anders onmisbaar op het veld. De bal werd in eerste instantie weggewerkt uit het keepergebied van Roda. AzAri zag de bal door de lucht op zich af komen. Hij kopte de bal weer naar voren. De bal belandde bij WB. WB verlengde de bal met zijn hoofd, en Japio nam de bal aan op de borst op randje zestien. Met zijn rug richting het doel draaide hij linksom weg van zijn tegenstander en schoot strak over de grond in de linkerhoek. De keeper kon hier niet meer bij en zo was de stand weer gelijk. 2-2. Er verstreken nog geen vijf minuten of de voorsprong werd getekend. Deze keer door niemand minder dan WB. Hip wist linksvoor, ter hoogte van de zestien van Roda, de bal voor zich te winnen, door te knokken in het duel. Hij schoot de bal voor naar Vullis, maar die werd niet bereikt. De bal raakte in de kluts en stuiterde zo naar WB. WB stond op de rand van het keepergebied en aarzelde geen moment. Met zijn buitenkantje links trapte hij de bal hard richting het doel. Met een klein effect aan de bal dacht de keeper de bal te vangen. Hier kwam hij bedrogen uit. De bal glipte door zijn handen en rolde zo over de doellijn. 2-3. WB gaf een klein gilletje en zag deze belangrijke voorsprong op zijn naam geschreven worden met een gouden vulpen. Vullis tilde WB op en Eemdijk 7 hoefde alleen nog maar deze voorsprong vast te houden. En dit was ook gelijk de grootste uitdaging van deze dag. De stand vasthouden. Op dat moment kakte Eemdijk 7 in. Men leek meer naar achteren te leunen, en liet de Leusdenaren op komen. Er werd niet meer gejaagd, en zo kreeg Roda alle ruimte. Roda ’46 6 leek meer vechtlust te krijgen en begon harder te spelen. De scheidsrechter, die verdacht veel leek op een van de medespelers, liet op enkele momenten doorspelen, hoewel hier en daar een doodschop werd uitgedeeld. Zo ontstond er frustratie aan beide kanten. Eemdijk 7 ging ook met de stroming mee en ging ook fysiek wat harder spelen. Het voetbal leek zo nu en dan wat meer op American Football te lijken, maar werd zo nu en dan weer afgewisseld met fatsoenlijk voetbal.  En tijdens dat fatsoenlijke voetbal vielen helaas twee tegendoelpunten. Bij de ene werden twee Eemdijk 7 spelers simpel gepasseerd en kon de aanvaller uithalen richting Dirk. Hip raakte de bal nog aan, waardoor deze van richting veranderde en onder keeper Dirk door glipte. Dirk, die deze wedstrijd Eemdijk 7 van een totale afgang heeft gered, door uitstekend keepwerk, baalde enorm. Waar hij zo nu en dan door een flitsende duik en een snelle kattenreflex de ballen van de lijn tikte, zo werd hier heel simpel met de acties en duels omgegaan. Zo kwam Roda snel op gelijke hoogte. 3-3. De 4-3 was nog maar een kwestie van tijd. Onder het mom van “scoor je zelf niet, scoort de tegenstander wel” viel daar het laatste doelpunt. Een lange bal werd door de verdediging heen geschoten. AzAri kon de bal nog raken met zijn voet, maar de vermoeidheid was al even toegeslagen en de bal vloog over zijn voet richting de opkomende aanvaller. Deze was al in versnelling en liep AzAri eruit. Zo kwam de beste jongen oog in oog met Dirk en was de Eemdijk 7 keeper kansloos. 4-3. Eemdijk 7 heeft meerdere kansen gekregen om de voorsprong te pakken, maar slaagde er niet in om deze acties te verzilveren. Een schot van Hip over de grond, die op het laatste moment door de keeper van de lijn werd gehaald. Een schot van Japio, die rakelings langs de paal gaat, nadat Vullis in eerste instantie een potje kaarten leek te spelen met de bal, en de bal veel te laat naar de opkomende en volledig vrijstaande Japio schoot. Net als altijd speelt ook hier die wet van Murphy een grote rol. Als Eemdijk 7 hier gewoon de 100% kansen had benut, was er niets aan de hand geweest en was Eemdijk misschien wel door in de beker
 Of niet
 Enfin, nu kan er weer volledig worden geconcentreerd op de competitie. De competitie is vele malen belangrijker dan deze bekerwedstrijden, dus laten we over enkele weken Roda ’46 6 tegemoet treden als een heuse underdog en ze dan een poepie laten ruiken. Vlammen zullen we dan, in volle glorie.