Held van de week – Richard a.k.a. Rikea

Het is nooit leuk om op een operatietafel te liggen. Niet voor jezelf, laat staan voor een ander. Als je zelf onder het mes moet, dan heb je vaak medische klachten en is de enige remedie een (kleine) operatie. Als je voor de medemens onder het mes gaat, om hier deze persoon mee te helpen en misschien wel het leven te redden, getuigt dit van pure moed! In de volksmond spreekt men hier ook wel van een heldendaad. Eemdijk 7 topspits en fervent W.O.W. speler Richard Zijl, ook wel door zijn medespelers Rikea genoemd, is zo’n hedendaagse held. Zonder harnas of superkrachten gaat hij de strijd aan met het mes, om zo de last te verlichten van de persoon die zijn hele leven voor hem heeft gezorgd: Angies “Mams” Zijl. Richard wordt dinsdag opgenomen in het ziekenhuis om vervolgens op woensdag een deel (lees: nier) van zichzelf weg te geven aan zijn moeder. Aangezien dit niet een alledaagse gebeurtenis is en er risico’s aan deze actie verbonden zijn, mogen we Richard toch wel de held van de week noemen… misschien wel maand! Potjekak wenst Richard (en natuurlijk Angies) veel sterkte, beterschap en herstel toe aankomende weken, in de hoop dat “Rikea” binnenkort weer fris en fruitig over de velden van De Vinken stuitert.

alt

Geef een antwoord