Bekerwedstrijd Eemdijk 8 – Nieuwland 3 (7-2)

Bekerwedstrijd Eemdijk 8 - Nieuwland 3 (7-2)

De tweede bekerwedstrijd is gespeeld. Waar we bij Roda ‘46 3 nipt verloren met 3-2, zo behaalde Eemdijk 8, de Groene Trein, een riante overwinning op Nieuwland op eigen bodem. Zonder enige moeite kwam Eemdijk 8 de eerste helft al op een flinke voorsprong en wist dit tot na de 90ste minuut te behouden. >>

De tegenstander, Nieuwland 3 (met een vleugje Nieuwland 4 heb ik van horen zeggen), was in het rood-wit-blauw-gestreept en was te gast op sportpark De Vinken. De mannen uit Nieuwland spelen naast IJsselmeervogels 5 en Spakenburg 5 in de 4e klasse. Dit beloofde een spannende en moeilijke wedstrijd te worden. Het weer zat deze dag ook niet mee, veel regen en wind, dus dat zou ook niet in ons voordeel meedraaien.

Het avondeten is nog niet verteerd of om 19:00 uur is de aftrap al van deze enerverende wedstrijd. Met nog geen 2 minuten op de klok geeft Marty al aan dat hij wil wisselen. De man met de zevenmijlsschoenen wist de kangoeroehuid van zijn voetbalschoen te trappen, dus kon nu even niet meer verder ‘ballen’. Booka valt als voorstopper voor hem in, en heeft een erg goede wedstrijd verzorgd.

Na een nog niet hele lange tijd spelen (ik gok maximaal een kwartier) krijgt keeper Dirk de bal in zijn handen. Een van de weinige momenten dat hij echt iets heeft moeten doen de eerste helft. Hij gooit de bal in de lucht, om deze vervolgens een doodschop te geven richting de voorhoede van Eemdijk 8. Daar staat Gerrit Vullis al te loeren naar de bal. Hij pikt de ronde kogel aan de rechterkant op, zet een sprintje in werking, zoals alleen Longshanks Gerrit kan, en weet voortreffelijk langs de uitkomende keeper het net te bollen. Erg goed gezien van Dirk en zeer fraai afgemaakt door Vullis! Eemdijk 8 staat 1-0 voor!

 

Nieuwland 3 heeft moeite om een aanval op te zetten. De spitsen krijgen weinig ruimte en de bal wordt vele malen onderschept en weggewerkt door de ‘verdedigingsrots’ van de Groenen.

 

Door de lange ballen over het middenveld van Nieuwland, krijgt de voorhoede van Eemdijk 8 redelijk wat ruimte. Zo krijgt Wonderslof Japio de bal goed in gespeeld en ziet zijn kans schoon om deze een rotschop te geven. Een verdediger denkt goed zijn werk te doen en raakt de bal net aan. In plaats van dat de bal tegengehouden wordt, verandert deze van richting en zit de keeper er helemaal naast. De bal belandt in de linkerhoek, gezien vanuit een groen oogpunt. Pats, 2-0!

 

Uiteraard zijn deze twee punten makkelijk te evenaren, dus Eemdijk 8 moest op blijven letten en nog steeds goed haar best blijven doen. De wedstrijd is nog niet gespeeld.

 

Nieuwland 3 kreeg enkele kansen en kwamen af en toe gevaarlijk uit de hoek. Met een sliding ter hoogte van het vijfmeter-gebied wist WB te verhoeden dat Nieuwland een puntje mee zou pikken. Een aanvaller brak door, achterna gezeten door Floepie en WB. WB zette de sliding in, gleed voor de man langs, miste helaas de bal, maar blokkeerde zo wel de doorgang, waarna Floepie de bal kon wegwerken.

 

Puk viel in en deed mee in de aanval. Op een gegeven moment kwam D.J. aan de rechterkant oplopen met de bal en wist voor te geven in het keepergebied. Dit ontaarde in een flipperkast en als een mierenhoop stonden 5 man, inclusief de keeper van Nieuwland, te proberen om de bal een rotschop te geven. Butcher Puk zoals we hem kennen deinst hier niet voor terug en zet zijn slagerspraktijken in werking. Als een Runningback bij American Football zou hij de bal over de lijn krijgen. AzAri, die het deze wedstrijd zwaar te verduren kreeg (in een tijdspanne van 5 minuten), stond als backup achter Puk. Maar Puk klaarde zijn klus en trapte de bal over de lijn! Eemdijk 8 stond met 3-0 voor!

 

Puk’s geluk was nog niet op. Geluk dwing je af, en dat geloof ik in Puk’s geval wel. De bal werd over de verdediging van Nieuwland geschoten. De sprint werd ingezet, eveneens door de keeper van de rood-wit-blauwen. Wat wij, de passagiers van de Groene Trein, al wel eens eerder gezien hebben, is het feit dat je niet kan winnen van Puk in een confrontatie om de bal. Als de snelheid en de tijd dat je erover doet om bij de bal te komen hetzelfde is als die van Puk, ben je gedoemd. Hij rent als een dolle stier uit Pamplona dwars door je heen. Zo was hij dat ook nu van plan, echter was hij een nanoseconde eerder bij de bal en wist door middel van een stiftje prachtig over de uitkomende keeper te schieten. Waar velen dachten dat de bal over zou gaan, en waar zelfs Puk zelf ook dacht dat de bal het net niet zou raken, daalde de bal sneller dan verwacht. Het 4e doelpunt voor de Groene Hulk was een feit! 4-0!

 

De rust brak aan. Een lekker bakkie thee drinken, met een klontje suiker, aangezien het buiten niet geweldig weer is. Daarentegen wel verrassend lekker voetbalweer. Nat gras, droog, niet te heet, niet te koud. Niets te klagen.

 

De tweede helft begon niet zo rooskleurig. Sterker nog, het was eventjes Totally Vullis! Tijdens de rust werden 3 spelers gewisseld. Niet tactisch als je het mij vraagt. Maar achteraf kijk je een koe in zijn kont. Een klein stukje Vliegdorp-uit herleefde. Nieuwland kreeg een tweetal kansen en leek met een spits meer te voetballen. Evenals de opkomende middenvelders maakten het allemaal erg gevaarlijk. Pats! Eventjes knipperen met de ogen, even een Mexicaans hoestje en de stand stond plots na 2 doelpunten 4-2!

 

Eemdijk 8 stond te slapen. Er werd weer even wat omgegooid en Eemdijk 8 kreeg even een bitchslap! Wat volgde was een Eemdijk 8 die haar power-nap heeft overwonnen en weer met de wedstrijd mee deed.

 

Gerrit Vullis die de eerste helft voortreffelijk speelde en een prachtig (onmogelijk ogend) doelpunt scoorde kreeg ook nu weer zeeën van ruimte. Japio gaf de bal mee aan Gerrit, die de verdediger even sterretjes liet zien met zijn Hug ‘n’ Roll-beweging. Zo verlostte hij zichzelf vele malen van ‘zijn mannetje’ en kreeg nu alle tijd en ruimte om op de keeper af te lopen. Vullis kennen we allemaal van zijn magnifieke koptechniek en onmogelijk ogende doelpunten, maar heeft hij het ook nog in zich om een ‘simpele’ goal mee te pikken? De keeper kwam uit, maakte zijn gebied kleiner, maar Gerrit schoot beheerst in de rechterhoek. De paal werd nog geraakt, maar er kon wel weer een doelpunt op zijn naam geschreven worden. 5-2! Dit hadden de groenen even nodig!

 

Eemdijk 8’s middenveld sprong bij tijdens de verdedigingsacties, zodat de verdediging niet overlopen werd. Dit pakte goed uit. Japio kreeg zo ook de bal mee en zette een sprintje aan. WickedW, de groene Bulletcatcher, rende met hem mee. Japio stapte op de keeper af, die zijn doelgebied goed verkleinde, en gaf de bal een frustratieknal. Een “kloenk!” van de lat galmde over het veld en de bal kaatste de andere kant op. Gelukkigerwijs stond WickedW daar goed opgesteld en tekende de 6-2 op het bord!

 

Alsof dat nog niet genoeg was, en met nog maar 5 minuten op de klok, ging Japio het zelf ook nog maar eens proberen. Wederom een op een met de keeper. Oog in oog met de tegenstander. Waarom de hoek zoeken en schieten als je ook de keeper gek kan maken en hem alle hoeken van het veld kan laten zien? Japio zette zijn wondersloffen ‘aan’ en tekende de 7-2 op het bord. Dit is tevens ook de eindstand. Was Eemdijk 8 oppermachtig en speelde de Groene Trein de sterren van de hemel? Nope! Verre van zelfs! Eemdijk 8 heeft wel wilskracht, vechtlust en karakter getoond. Daarmee win je ook wedstrijden. Chapeau!

 

Zaterdag treden we aan tegen VOP 3. VOP 3, de mannen uit Vathorst, hebben nipt met 6-5 verloren van Nieuwland, dus op papier kunnen we ze pakken. Uiteraard moeten we deze Voor-Ons-Plezier-voetballers niet onderschatten en moeten we knokken voor de punten! Of je nou met 1-0 wint, of met 7-0, maakt geen ruk uit. Winnen zullen we, want Eemdijk 8 heeft haar Warface! Met deze Warface stormen we over de velden richting Victorie!

 

Let me see you Warface! AAAAAAAAAAHHH!!!!

Geef een reactie