Column van Hip – “Geduld”

Image

…”wordt beloond” zul je misschien bedacht hebben bij het lezen van de titel. Ze zeggen het, denk ik dan. Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd. Een spreekwoord om aan te geven dat grote projecten tijd kosten (en geduld vergen).
Zo ook Eemdijk8, we begonnen aan het einde van het eerste seizoen al wat te winnen, maar dat was geen toeval blijkt nu. We hebben ons ingezet, of in gezegden te blijven: We hebben de hand aan de ploeg geslagen: ‘we zijn flink aan het werk gaan’. >>

De beloning was er al na 1 speelronde. We hebben op kop gestaan. Helaas door een onnodige verliespartij op een onbespeelbaar veld moesten we deze al snel weer inleveren. Door het uitvallen van twee ploegen en de mogelijkheid tot het opnemen van verlof is de stand een beetje vertekend. We staan momenteel vierde, qua verliespunten tweede. Maar ja, zie de openstaande wedstrijden eerst maar eens te winnen.

Als ik aan geduld denk, moet ik ook denken aan onze Diek 8-Feyenoorders :P maar ook aan Gerrit. Onze 8-benige spits (-1 been + 2 krukken) die popelt om weer terug te komen. Het is nog onduidelijk wat er precies mis is met zijn knie, maar het lijkt net als de vorige keer zonder operatie te kunnen, dus we verwachten dat het niet al te lang zal duren. Als het gezegde drie maal is scheeps’recht’ maar niet op gaat! Tot die tijd zal Japio het zonder zijn maatje moeten doen, maar ook zonder Vullis winnen we onze wedstrijden. Een bewijs dat het echt een teamsport is!!

Wedstrijden winnen doe je dus met z'n allen. Maar een persoonlijk tintje aan de wedstrijd geven, wil ook iedereen wel. Ikzelf heb dat heel sterk. Een assist of een goal, dat telt toch. Ok, dat telt, maar liever 1-0 winnen dan 4-4 met drie goals. Niet iedereen zal het heer even snel mee eens zijn, zeker degenen niet die nog wachten op hun eerste goal. Of schat ik nu mijn teamgenoten verkeerd in??
Hip

Geef een reactie