Wat is Eemdijk 8…?

Wat is Eemdijk 8…?

47
0

Wat is Eemdijk 8? Eemdijk 8 is een veldvoetbalteam van 18 volwassen mensen. Ook wel “mannen” genoemd in de volksmond. Mannen met karakter. Mannen met lust om te winnen. Een ideaalbeeld voor een serieus voetbalteam.

Deze Groene Trein bestaat uit 2 vriendengroepen en goede bekenden van het “donderdagavond zaalvoetbaluitje”, die samen een ultiem vriendenteam vormen, Eemdijk 8. Vooral met een biertje in de hand weten ze de feeststemming optimaal te bereiken! Een deel van Eemdijk 8 had aan het begin van het voetbalseizoen 2007/2008 al een zogenaamd ‘voetbalverleden’, maar een groot deel had nog nooit een bal met veldvoetbal aangeraakt. Gelukkig wisten ze wel elke week de 3e helft langer te maken, dan het vriendschappelijk potje zaalvoetbal daarvoor. Het gekke idee om een vriendenteam te starten komt voort uit één van de vele derde helften van het plaatselijke BFV-toernooi (Buurt Familie Vrienden zaalvoetbaltoernooi in Bunschoten), waar FC RidíCULO en Satyriasis om de eer voetbalden. Nooit gedacht dat het ooit doorgezet zou worden. Doorzettingsvermogen en enthousiasme van sommige Eemdijk 8 leden heeft de huidige groep uiteindelijk over de spreekwoordelijke streep getrokken.

Met veel plezier uitkijkend naar de competitie, worden de voorbereidingen getroffen en wordt het luie zweet eraf gerend en gevoetbald.

Het eerste seizoen zit erop en de resultaten vallen niets tegen voor een team in opbouw. Aan het begin van het seizoen wisten de meesten niet eens hoe ‘Team’ gespeld moest worden. Naar mate de competitie vorderde, en er vele nederlagen geleden zijn, begon de Groene Hulk bloed te ruiken, en wist zo een van de laatste wedstrijden nog wat puntjes te ontfutselen.

Er is een 20 minuten durende documentaire gemaakt, waarin je een kleine greep uit het eerste seizoen van Eemdijk 8 krijgt te zien.

Ook zijn er voetbalplaatjes ‘op de digitale markt’ verschenen. Deel 1 en deel 2.

Het tweede seizoen (2008 / 2009) werd Eemdijk 8 versterkt door Jaap Henk de Graaf, alias Japio. Japio wist Gerrit van dat eenzame eilandje af te halen, en zo een geweldig puntenpakkend spitsenduo te vormen. Iets wat in het eerste seizoen nogal ontbrak.
Uiteraard kunnen zij het niet zonder de rest van de spelers, want ook deze mannen zijn gegroeid na het eerste seizoen. Het tweede seizoen eindigde voor Eemdijk 8 stukken beter dan het eerste seizoen. Met zelfs het vooruitzicht op een kampioenschap wist Eemdijk 8 met de top mee te draaien. Door wat kleine misstapjes werd de Groene Trein 3e in deze competitie, wat zeker niet onaardig is voor een tweedejaars team!

Het derde jaar van dit geweldige team, 2009/2010, wist Jan Wout “Wortel” Koelewijn het team te versterken. Jan Wout bracht rust en overzicht op het middenveld, waardoor Eemdijk 8 het derde seizoen elke week met de bovenste regionen meedraaiden. Door enkele slechte wedstrijden, waar alles tegen zat wat tegen kon zitten, wist Eemdijk 8 het kampioenschap uit handen te geven. Het kampioenschap werd beslist in de allerlaatste wedstrijd van deze competitie. Helaas had Eemdijk 8 deze eer niet meer in handen en werd zo op het allerlaatste moment tweede. Dit was tevens het laatste reguliere seizoen voor de Groene Terminator Gijsbert “Gizmo” Blokhuis. Net als de Nederlandse ministers spendeert hij nu meer tijd met zijn vrouw en kids, waar wij hem geen ongelijk in kunnen geven. Een eerbetoon was overigens geheel terecht op zijn plaats dit derde seizoen.

In het vierde seizoen pakte zijn broertje en al fervent meetrainer Maurits “Booka” Blokhuis het stokje over. Samen met Jan “Mup” van Twillert waren zij de nieuwste miljoenendeals die Eemdijk 8 gesloten had. Ook dit vierde jaar kwam de Groene Trein uit in de 6e klasse reserve… Het laatste jaar welteverstaan, aangezien na 4 prachtige jaren de kampioenschaal mee naar huis werd genomen op Sportpark De Vinken in Bunschoten.Eemdijk 8 mocht zich terecht kampioen noemen van de Zesde klasse reserve 612. Met maar liefst 11 punten voorsprong op de nummer 2 was Eemdijk 8 te sterk voor de directe tegenstanders. In een heuse kampioensfilm werd de sfeer van de kampioenswedstrijd tegen Huizen 8 vastgelegd.

De volgende spelers wisten dit team te sterken in seizoen 2010/2011, het vierde seizoen: Hillebrand Beekhuis
Walter Bos
Henk-Wim Duijst
Jaap Henk de Graaf
Wouter de Graaf
Martijn ter Haar
David Heinen
Albert Hop
Bort Harm Koelewijn
Henk Muijs
Gerrit Nagel
Darren Smith
Eefbert Vastenhouw
Wouter Vedder
Arjen Zijl
Richard Zijl
Jan Wout Koelewijn
Jan van Twillert
Maurits Blokhuis
(Gijsbert Blokhuis)

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER