Ajax staat mogelijk geen spelers af voor Olympische Spelen

Ajax staat mogelijk geen spelers af voor Olympische Spelen

98
0

ImageWaren wij allemaal blij met het winnen van het EK u21, denken ze daar in Amsterdam heel anders over. Reden hiervoor zijn de woorden van Henk Kesler in een eerdere papieren editie van Voetbal International. De algemeen directeur van AFC Ajax Amsterdam, Maarten Fontein, voelt zich geroepen opnieuw naar de KNVB uit te halen. >> Bron
Maarten Fontein, algemeen directeur bij Ajax, is het totaal niet eens met de huidige gang van zaken omtrent de selectie van de Olympische Spelen. Het bestuurslid hekelde eerder al enige uitspraken van Henk Kesler, maar liet vandaag tegenover de Telegraaf opnieuw weten niet achter de huidige plannen te staan.  Het schema van de clubs en de Olympische Spelen in 2008 overlappen elkaar. Hierdoor zou het zomaar mogelijk zijn dat wanneer Ajax de voorronde van de Champions League moet spelen, het niet kan beschikken over de Olympiërs die meegaan naar Peking. Fontein wilde hier een discussie over voeren met de KNVB, maar Kesler was gauw duidelijk in zijn woorden. "Als er bijvoorbeeld zes spelers van Ajax in de selectie zitten, is dat jammer voor de Amsterdammers".

Die gesproken woorden vond Fontein 'stijlloos', maar nu lijkt men in Amsterdam een bondgenoot te hebben gevonden. "AZ en hun directeur Toon Gerbrands voelde zich zonder meer aangesproken. Het kan gewoon niet zo zijn dat alles moet wijken. Het belang van de club staat hoger dan een gouden medaille veroveren op de Olympische Spelen. Als het echt nodig is, zullen wij bij Ajax onze spelers niet afstaan."

DELEN
Vorig artikelQueen Live Aid 1985
Volgend artikelHome Alone vs. Saw Trailer

GEEN REACTIES

  1. /eens MJ

    Tip: je kunt voor betrouwbare gegevens gebruik maken vanVI.nl ([url]http://www.vi.nl/vi/show/id=287644/contentid=93750/sc=509e58[/url]). Je hoeft niet (meer) geregistreerd zijn en het is een van de meest betrouwbare Nederlandse voetbalsites. Bij de gegeven link kom je meteen in het dossier Nieuws EK -21. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER