Wat is FC RidíCULO?

Wat is FC RidíCULO?

82

Image

FC RidíCULO is niet zomaar een naam gegrepen uit het woordenboek. Het is een naam met een diepe betekenis waar het team voor staat.

 

Simpele uitleg van het logo met bijhorende tekst:

Op de voorkant van de shirts staat het logo van FC RidíCULO. En op de achterkant staat de tekst; "THE MOON EFFECT". Om dit te begrijpen moet de essentie van het logo verklaard worden. Wanneer er wordt gekeken naar het logo van FC RidíCULO (kijkt u even mee?), zie je een aantal dingen. Het woord FC RidíCULO wordt er gelezen maar dan toch met Ridí en CULO apart boven elkaar gezet. Het is 1 woord maar toch gesplitst in 2 woorden. Oftewel we kunnen er 3 woorden van maken met 3 betekenissen erbij. Wat dat voor zin heeft, wordt nu in 1 stuk door uitgelegd.

 

We gaan van start. Het woord RidíCULO heeft de betekenis "belachelijk". We hebben dit woord gekozen als basis omdat de R lekker uit de mond rolt en goed klinkt. En ons voetbalspel is naar ons opinie belachelijk. Maar wanneer we het woord in 2-en splitsen, krijgt het woord een langere inhoud dan ons eigen voetbalspel. Het woorddeel Ridí staat voor "bevrijden van" en het woord CULO staat voor "het achterwerk". Wanneer we de woorden achter elkaar zetten krijg je een soort "That's the Question" zinnetje… namelijk: "belachelijke bevrijding van het achterwerk". Het antwoord is en staat geschreven op onze rug; "THE MOON EFFECT".

 

Wanneer dit nog niet te begrijpen is, is er a lá Da Vinci Code-achtig een teken in het logo achtergelaten om toch een visueel aspect te hebben van het diepe inhoud van het logo. Kijk naar de twee roze C's van FC en CULO.

 

Als nou het kwartje is gevallen, komt waarschijnlijk de vraag waar het nou eigenlijk op slaat. Maar dat is nou een vraag die je aan de teamleden van FC RidíCULO moet vragen. Dan komen de mooiste verhalen met als hoofdonderwerp; de rotonde van de blauwe reiger.

  

Bedankt voor de aandacht.

 

FC RidíCULO