Eemdijk 8 – Hees 4

ImageDe eerste competitiewedstrijd zit er op, tegen het 4e van Hees uit Soest. Met een kleine teleurstelling kijken we terug naar een wedstrijd, waar we voldoende kansen kregen en de tegenstander van gelijke klasse was. Helaas werden een aantal kansen onbenut en bleken er nog enkele kleine gaatjes in de verdediging te zitten. De eindstand werd 2-3, in het nadeel van Eemdijk 8. >>

BUNSCHOTEN – Met een duistere terugblik naar de kansloze oefenwedstrijd tegen 4e klasser Eemdijk 4 uit ons eigen vissersdorpje, waar Eemdijk 8 met 17-0 geklopt werd, beginnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Aangezien dit de eerste wedstrijd van de competitie betrof, wisten we niet wat we moesten verwachten van Hees 4. De wedstrijd verliep na de aftrap al veel reëler dan die van de week ervoor. Het tempo en de kwaliteiten van de tegenstander waren duidelijk minder dan we ‘gewend’ waren. Eemdijk 8 had veel balbezit en wist de bal ook, in tegenstelling tot de week ervoor, veel goed en strak te passen naar een medespeler.

Geheel terecht kreeg Eemdijk 8 niet veel later een penalty mee, die werd benut door Gerrit Nagel. Het eerste doelpunt is natuurlijk een mooie gewaarwording voor een beginnend team-in-opbouw als Eemdijk 8. Eemdijk 8 had duidelijk de overhand de eerste helft, maar kreeg door een paar minuscule foutjes in de verdediging, en een snelle spits aan de Hees-kant twee  doelpunten tegen, waardoor we de rust in gingen met een stand van 1-2.

In de rust waren er wat veranderingen doorgenomen, waardoor de 2e helft met een ‘frisse’ voorhoede en verdediging de aftrap genomen kon worden.

Helaas wist Walter Bos twee belangrijke grote kansen niet te benutten, na 2 voortreffelijk mooie assists van Gerrit Nagel.

Niet veel later stuiterde de bal via de rechterpaal een open vlakte in, waardoor tussen Walter Bos en Darren Smith een communicatiefout optrad, en de bal gelukkigerwijs bij Geurt terecht kwam. Geurt wist de bal, helaas, via de keeper van Hees 4 over te schieten, waardoor de stand 1-2 bleef.

Vele acties werden via de linkerkant gespeeld, via Henk Muijs die overigens voortreffelijk speelde, met Albert Hop achter hem als backup, maar zo niet de spitsen naar een doelpunt kon begeleiden.
Martijn ter Haar wist op het middenveld erg goed zijn mannetje te staan, waardoor het bijna onmogelijk was voor Hees 4 om daardoorheen te breken.

Eemdijk 8 kreeg nog en penalty mee, in verband met en handsbal van een van de verdedigers van Hees 4. Deze werd ook koel en beheerst benut door Gerrit Nagel.

Tot kort voor tijd was Eemdijk degene die het meest balbezit had en het gevaarlijkst was, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Zo wist vanuit een hoekschop, en de bal niet goed weggewerkt te hebben, Hees 4 het net te bollen achter Wouter de Graaf.

Dit bleek ook de eindstand te zijn. De eerste competitiewedstrijd werd afgesloten met een 2-3 nederlaag voor Eemdijk 8. De eerste 3 punten verloren, maar een ervaring en veel kennis rijker. En dit is misschien nog wel belangrijker dan deze eerste 3 punten. Met deze kennis kunnen we de minuscule gaten in de verdediging dichten en de spitsen vertrouwder en zelfverzekerder maken met de bal, in het strafschopgebied van de tegenstander.

Met meer zekerheid en sterker dan ooit tevoren, kijken we uit naar de volgende tegenstander, die we op zaterdag 22 september treffen in Maarn Maarsbergen. Ga zo door Eemdijk 8! Komt allemaal bèst goed!