BFV Toernooi Speelronde 1

ImageDe eerste avond zit er op. Een avond vol gezonde spanning en vol adrenaline. Een avond met hoogtepunten en dieptepunten… Mag je het dieptepunten noemen als je zoiets al verwacht had? >>

18:45 uur, een halfuur vóór de eerste wedstrijd was het verzamelpunt Sporthal De Kuil. De laatste tactieken werden besproken, zodat we fris en fruitig de eerste wedstrijd tegemoet konden gaan.

The Godfathers was de eerste tegenstander. Met een benauwd gevoel begin je zo’n wedstrijd. Je kent de kwaliteiten van de tegenstander niet, dus weet je niet wat je kan verwachten. De eindstand was om over naar huis te schrijven, door een FC RidíCULO-bril bekeken uiteraard. Met 3-2 waren we te sterk voor de Peetvaders, waardoor ze al gelijk 1e stonden in de poule. Dat zijn uiteraard momenten om te koesteren! Want hoeveel je ook oefent, de tegenstanders blijven sterk en hebben veel voetbalkwaliteiten en ervaring. Maar dat weerhield ons er niet van om een feestje te vieren dat de eerste 3 punten in de pocket waren!

Verdediger Patrick wist de spanning ietwat te sussen door de openingstreffer te maken, waar Bort Harm en Walter op volgden. Door een paar steekjes te laten vallen, waar na de wedstrijd nog even duidelijk over gesproken is, konden we The Godfathers er niet van weerhouden om toch nog 2 ballen achter Henri Niebeek in het net te krijgen.

Deze 3 punten pakken ze ons niet meer af, dus daar kunnen we misschien wel ons voordeel mee behalen… Ja toch?

De 2e wedstrijd werd 45 minuten na het eindsignaal van de eerste wedstrijd gespeeld tegen The Masters. We konden even op adem komen in die 3 kwartier, dus konden weer fris beginnen aan de 2e wedstrijd. De gele tegenstanders waren een stuk sterker en zijn ook wel kanshebbers voor de titel, maar waren de eerste 10 minuten niet overheersend. 10 minuten lang hebben we ons poot stijf kunnen houden en kwamen ze er niet doorheen. Achteraf wisten ze ons te vertellen dat we een goeie verdediging hadden.

Helaas, met 5 minuten resterend, wisten we de nul niet te behouden, en kregen we 3 punten om onze oren. Doelpuntenmakers Koelewijn (Kaffer), de Graaf en Koelewijn. Maar zoals elke wedstrijd hadden we ook hier weer een leerpuntje, die we mee konden nemen naar de volgende match, die een halfuur later afspeelde. Napuffend in de kleedkamer hebben we nog wel gelachen met elkaar, want de onderlinge strijd was immers op het veld.

De 3e en die dag ook de laatste wedstrijd, speelde af om 21:00 uur. De kanshebber van de titel  en een van de sterkste van Poule F, Kama Sutra. Kwalitatief beter in het spelletje en al jaren een geduchte tegenstander van menig team. Eerdere wedstrijden van dit team zijn bekeken, waardoor we tot de conclusie waren gekomen dat we vol in de verdediging moesten. Helaas mocht dit niet baten, aangezien we met 0-5 verloren. Een wedstrijd om gauw te vergeten, maar dit was te verwachten. En toch krijg je hier een naar gevoel van.

We hebben in ieder geval de smaak te pakken, dus op naar de volgende wedstrijden.